Polícia obvinila mladíka zo zločinov lúpeže, znásilnenia a sexuálneho násilia

05.04.2012 Vranov nad Topľou

Bystré 4. apríla (TASR) - V obci Bystré, okres Vranov nad Topľou, došlo v utorok (3.4.) krátko po 23.00 h k znásilneniu 43-ročnej ženy. Za tento skutok je údajne zodpovedný iba 21-ročný mladík.
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová, 21-ročný mladík z Bystrého mal ženu z tej istej obce najprv sotiť v blízkosti železničnej stanice na zem a potom udierať do zadnej časti hlavy kameňom.
"Pod hrozbou násilia sa jej začal vyhrážať, že nesmie kričať, pretože má pri sebe nôž a môže ju kedykoľvek zabiť. Zároveň si od nej vypýtal peniaze, na čo mu poškodená odpovedala, že žiadne peniaze nemá," poznamenala policajná hovorkyňa.
Útočník mal následne ženu odvliecť do priestorov verejných toaliet vedľa železničnej stanice. "Pod hrozbou násilia ju potom donútil k pohlavnému styku," uviedla Karnišová.
Na miesto udalosti dorazila v krátkom čase polícia. Privolala ju tam cez mobilný telefón známa poškodenej ženy, ktorá počula jej výkriky. Po príchode mužov zákona sa dal obvinený mladík následne na útek. Na jeho zadržanie použili policajti aj tri varovné výstrely do vzduchu.
"Vranovský policajný vyšetrovateľ obvinil 21-ročného mladíka z troch trestných činov, a to zo zločinu lúpeže, sexuálneho násilia a zo zločinu znásilnenia," uzavrela Karnišová.
 

Vyberte región